Известие

Collapse
No announcement yet.

мнения за алфа 146 1.6ts 120hp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е добре не мога да ви разбера честно...Казвате ми кои части трябва да сменя..защо толкова помислихте че щом платя и си купя колата трябва да я вкарам в сервиза...не може ли просто колата да си е наред и да не сменям нищо на пръв план..аз няма да ходя в сметище и да я търся..Апък и + това ми изброявате вариатори ролки свещи и т.н..все едно на година трябва да ги сменям тези неща..казаха ми че вариатор се сменя на 150 000 км ... то ако си купиш кола и трябва да смениш ролки, ремъци, бобини, вариатор, дебитомер,ламбда сонда и тем подобни и скъпи неща аз трябва да дам поне 3-4 хиляди лева , а колата ми е струва средно 3000..

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
      Е добре не мога да ви разбера честно...Казвате ми кои части трябва да сменя..защо толкова помислихте че щом платя и си купя колата трябва да я вкарам в сервиза...не може ли просто колата да си е наред и да не сменям нищо на пръв план..аз няма да ходя в сметище и да я търся..Апък и + това ми изброявате вариатори ролки свещи и т.н..все едно на година трябва да ги сменям тези неща..казаха ми че вариатор се сменя на 150 000 км ... то ако си купиш кола и трябва да смениш ролки, ремъци, бобини, вариатор, дебитомер,ламбда сонда и тем подобни и скъпи неща аз трябва да дам поне 3-4 хиляди лева , а колата ми е струва средно 3000..
      Ванкич, ако те кефи колата - взимай, ако не го направиш ще има нещо, което ще те кара да бъдеш неудовлетворен. 146 1,6 TS е много хубава количка - според мен този двигател е направен за това купе. Няма невъзможни неща по отношение на ремонта. Но знай, че в Италия Алфи не карат бедни хора, това че ние ги взимаме на смешни цени не значи, че подръжката им е смешна. До голяма степен зависи на какъв екземпляр ще попаднеш и след това как ще експлоатираш и поддържаш тази кола. Вече повече от четири години караме малката 146, като сме и навръткали над 40 000 км. Нищо по ходовата част не е сменяно, освен амортисьори, които ги хвърлих първоначално без да се интересувам от състоянието им. По двигателя освен чистене на сепаратор и дроселова клапа и смяна на ремонтния комплект на вариатора също нищо не е сменяно. Но знай, че това е благодарение на - 100 октанов бензин, хубави свещи и навременна смяна на течностите и филтрите, предписани от производителя. Не са сменяни нито ламбди, дебитометри, моторчета за празен ход и др. Не пести от консумативите, защото спестените пари ще ги дадеш наведнъж в един момент и ще си скъсаш нервите. Не се плаши, че малко майстори разбират от тези коли. Благодарение на форума, можеш да направиш много неща за колата или да насочиш и проконтролираш майсторите.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

мерси за инфото old alfist.. но ме нерви това че още не съм я купил и всички ме вкараха в сервиза и ми изброиха за смяна целия двигател ( ако трябва да гледам от всеки каквото ми е казал... за смяна са над 10-12 части) и то солидно скъпи,аз разбирам че колегите ми казват кое се сменя и колко струва за което наистина съм им благодарен..ема защо трябва да и сменям нещо въобще като може и още 5 години да не се развали нищо..едва ли не като я купя и трябва да я вкарам в сервиз и да и сменя двигателя,който ще ми излезе 2 пъти по скъп от колата

Comment

затова без да се чудиш си купи кола от колега от форума без да се чудиш хем ще си спестиш доста главоболия и ходене по мъките има във момента няколко автомобила които се продават на които поддръжката им e на ниво така че не се чуди ами грабваи някоя хубавица ти тея 3-4 хил. така или иначе ще ги дадеш въпрос на време някои дори сме дали и повече
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

мерси за инфото old alfist.. но ме нерви това че още не съм я купил и всички ме вкараха в сервиза и ми изброиха за смяна целия двигател ( ако трябва да гледам от всеки каквото ми е казал... за смяна са над 10-12 части) и то солидно скъпи,аз разбирам че колегите ми казват кое се сменя и колко струва за което наистина съм им благодарен..ема защо трябва да и сменям нещо въобще като може и още 5 години да не се развали нищо..едва ли не като я купя и трябва да я вкарам в сервиз и да и сменя двигателя,който ще ми излезе 2 пъти по скъп от колата
            Повярвай ми че една 146-ца 99,ако ти я продават за 3000-4000,тя няма да е безпроблемна,сметни все пак тази кола,не е била по-скъпа от 500-1000 евра в Италия.100% ще има още малко неща за смяна,освен консумативите
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В италия, 146 2000година феис 1.4 тс алуминиеви рингове на секаде, и твърдяха че е на 24 000 км, за 1200 евро

B&B Racing | bb-racingteam.com
              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Аз моята за 4000лв я давам с все ксенона и музиката веднага
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

помна един такъв , беше направил няколко страници с въпроси за 156ца 1.9ЖТД пак така му е първа кола. То не беше колко харчи, то не беше колко и струва това , колко струва онова... и си я купи за нещо от сорта на 5 бона и после направи ... 10 теми да обижда колата и като цяло алфите , то се оказа че и е преебана турбината, па скоростите, кво ли не беше , ебаси смешника напрао откачах като му вида некое мнение, за съжаление не си спомням как му беше ника.Ама според него Алфата му излезнала 10 бона още първия месец, и съдейки по темите в "Купува" имаше нещо такова.Тоя не спре да "храни" и да се ядосва че не си е зел немска кола , както го е бил съветвал баща му , и дедо му.

Та пич твойта тема започва да ми прилича на неговата , я земи си купи един голф 2ка или ако искаш по-гъзарско 3ка и нема да имаш проблем със скъпи части , с потдръжка и т.н...
                  ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Absente_ Покажи съобщение
                    помна един такъв , беше направил няколко страници с въпроси за 156ца 1.9ЖТД пак така му е първа кола. То не беше колко харчи, то не беше колко и струва това , колко струва онова... и си я купи за нещо от сорта на 5 бона и после направи ... 10 теми да обижда колата и като цяло алфите , то се оказа че и е преебана турбината, па скоростите, кво ли не беше , ебаси смешника напрао откачах като му вида некое мнение, за съжаление не си спомням как му беше ника.Ама според него Алфата му излезнала 10 бона още първия месец, и съдейки по темите в "Купува" имаше нещо такова.Тоя не спре да "храни" и да се ядосва че не си е зел немска кола , както го е бил съветвал баща му , и дедо му.

Та пич твойта тема започва да ми прилича на неговата , я земи си купи един голф 2ка или ако искаш по-гъзарско 3ка и нема да имаш проблем със скъпи части , с потдръжка и т.н...
                    Имаш право... евтиното винаги излиза по скъпо .... А сега мойта 146 ще ми излезе като 156 ама кво да направя така се е случило (птп) освен да започна да плюя ти луд ли си ... преди да се кача на алфа и аз не бях много за тях ама карах една 1.4 т.с. и казах че ще си купувам алфа тя летеше ..... а и вози много по добре от чисто ново поло .... а според наблюденията на майка - на "здрав разбирач" мойта алфа е по удобна за дълъг път от туарега на чуйчо ми тва като ми го каза ме уби ..... Е карайте си голфовете ....
                    Last edited by AntiLuuP; d.m.y г., 19:07.

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                      чуйчо ми
                      това сигурно е нещо между чичо и вуйчо
                      ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Absente_ Покажи съобщение
                        това сигурно е нещо между чичо и вуйчо
                        Е то направо си е Вуйчо ми

Comment

разбирам ва .. ема всички таи ми казвате колко части трябва да сменя и колко стуват, все едно трябва като я купя и да се разпадне цялата буквално.Апък компетенции от такива като някой големи разбирачи неща ,щото в крайна сметка сме в този форум да си помагаме нали ?

Comment

Говоря по-точно за absente_ щото пич ти ако имаш много пари аз нямам никак даже а искам да си купя такава алфа..имам точно пари за нея .. защо сте такива хора не мога да разбера ..както и да е

Comment

разбирам ва .. ема всички таи ми казвате колко части трябва да сменя и колко стуват, все едно трябва като я купя и да се разпадне цялата буквално.Апък компетенции от такива като някой големи разбирачи неща ,щото в крайна сметка сме в този форум да си помагаме нали ?
                              Пич кво му се чудиш квато и кола да си вземеш ще трябва да мине през обслужване ... Чисто нова колада си купиш за да и важи гаранцията трябва да я облужваш само в оторизиран сервиз и то на точно определени километри сменяш каквото ти кажат ... всичко е на късмет... кола и жена се сменят!

Comment

Говоря по-точно за absente_ щото пич ти ако имаш много пари аз нямам никак даже а искам да си купя такава алфа..имам точно пари за нея .. защо сте такива хора не мога да разбера ..както и да е
                                Затва си вземи форумна кола ама пък наще вървят малко по скъпички но в 97% от случаите обслужени! Другия вариант си вземи боксер щом бюджета е ограничен ... 20 коня повече по малко не мисля че си тръгнал на съзтезание И все пак ти си знаеш Успех!

Comment

Working...
                                X